bulta

Lasām no brošām


Sveiki visiem! Šodien vēlējos uzrakstīt par brošām un kā no tām var nolasīt informāciju. Broša ir universāls aksesuārs, kurš var padarīt interesantāku jebkuru apģērbu. To var piespraust pie lietišķā kostīma, gan pie kleitas, gan arī vienkārši pie krekliņa.
Broša ir viens no tiem aksesuāriem, kas ieņem centrālo pozīciju visā tēlā. Leģendārā Koko Šanele bija pārliecināta, ka rotaslietas sievietei nepieciešams nēsāt pavisam minimālā daudzumā. Broša ļoti viegli var aizēnot visu pārējo, kas nemaz nav nepieciešams. Labāk atteikties no šādām rotām, vai arī aprobežoties tikai ar vienu.
Margareta Tečere
Kādu laiku brošas bija aizmirstas, bet šobrīd tās atkal ir aktuālas spriežot pēc fotogrāfijām no dažādām modes skatēm.
Brošai dažkārt var būt spēcīga simboliska vai vēsturiska nozīme. Ar brošas palīdzību ir iespējams dot mājienus, runāt, un pat radīt vēsturi, kā to izdarīja Margareta Tečere un Madlēna Olbraita. Šīs dāmas tiešam nevar ieraudzīt bez brošām.
1994. gadā pirms kara sākuma Persijas līcī, Madlēnu Olbraitu, tolaik ieņemot ASV pārstāvja amatu, Irākas presē nosauca par „nepārspējamu čūsku”. Uzinot par to, Olbraita Aizsardzības padomes sēdē, kuras galvenā tēma bija Irākas tematika, sāka nēsāt brošu čūskas veidā. Pēc tā, kad vienā no preses konferencēm, atbildot uz jautājumiem par politiku attiecībā uz Sadāma Huseina režīmu, Olbraita atbildēja: „Lasiet pēc manām brošām!”, žurnālisti sāka runāt par jaunu pieeju diplomātijai.
                Šī sieviete savas karjeras laikā izveidoja jaunu diplomātijas valodu ar slepeniem simboliem. Kā rezultātā Olbraita uzrakstīja arī grāmatu „Lasiet pēc manām brošām”, un Ņūjorkā tika atklāta izstāde ar visievērojamākajām Olbraitas rotām.
Par diplomātiskās karjeras laiku Madlēnas Olbraitas brošu skaits bija aptuveni 300 ekseplāru. Šajā kolekcijā varēja atrast visdažādākās brošas – gan ar dzīvniekiem un putniem, gan mūzikas instrumentus, un pat raķeti.
Broša čūska
                Šo pēdējo brošu raķetes veidā Olbraita vilka uz pārrunām ar Krievijas ārlietu ministru Igorju Ivanovu par raķešu arsenāla samazinājumu.
                Taureņi, mārītes un gaisa baloni signalizēja par to, ka Olbraitai ir labs garstāvoklis; zirnekļi, čūskas un bites brīdināja par kaut ko bīstamu; bruņurupuči, krabji un vēži vērsa uzmanību uz to, ka ir nepieciešams pāatrināt pārrunu tempu. Uz pārrunām ar Ziemeļkorejas līderi Kim Čen Īru Madlēna atnāca ar diezgan liela izmēra Amērikas karogu, bet uz tikšanos ar tā laika Dienvidāfrikas prezidentu Nelsonu Mandelu piesprauda brošu melnbaltas zebras veidā – Āfrikas kontitenta simbols. Dažas no viņas brošas nes sevī  personīgas nozīmes simbolus, piemēram, sasista stikla gabaliņi simbolizēja „stikla giestus”, kuri tika sasisti, kas viņa kļuva par pirmo sievieti ASV valsts sekretāres amatā. 
Madlēna Olbraita

0 коммент.:

Отправить комментарий

Twitter Facebook Favorites